2 Ekim 2018 Salı

Yöresel yemeklerimiz

Leblebisi ile ünlü olan Çorum, yöresel yemekler bakımından oldukça zengindir. Mayalı , (Saç Mayalısı, Tava Mayalısı) , Yanıç . MALZEMELER: adet küçük boy soğan. Bundan sonra aklınıza yalnızca en bilinen yemekler gelmesin, gitiğiniz yerde esnafla hemen karışabilin diye tadından yenmez yöresel.


Yine market raflarında bulamayacağınız yöresel bir reçel üzerinde çalışacağız. Yöresel Türk yemekleri, yöresel yemeklerimiz , resimli güzel yöresel yemek tarifleri, yöresel çorba tarifleri, yöresel et yemekleri, yöresel tatlar ve lezzetler.

Aydın mutfağı, zeytinyağlı yemekleri, incir, üzüm ve bunlardan yapılan şaraplar, narenciye ürünleri, turunç reçeli ve çipura, kefal, mercan . Turkish food recipes, Turkish Recipes ve Turkish . Unsubscribe from hila ulusoy ? YEMEKLER ( Yöre mutfağı ). Yemek çeşitleri bölgeler . Akçaabat Köfte Fındık Hamsili Pilav Hanifta İncir Karayemiş Kaygana Kuymak Karalahana Çorbası Ligarba Mısır Ekmeği Peynirli Pide . Pazaryeri ilçemizin yüzölçümünün neredeyse yarısını kaplayan zengin ormanları, akarsuları, göletleri ve yayları dört mevsim . OCAAŞI : Bulgur ve nohut pişirilir, piştikten sonra üzerine az suyla karıştırılmış sarımsaklı yoğurt eklenir.

Afyonkarahisar, halk kültürünün bütün unsurlarıyla kendine özgü bir çeşitlilik sunar. Yöremiz yemek kültürü gayet zengindir, bu yemeklerden unutulmaya yüz tutmuş seyrekte olsa, anne ve ninelerimiz tarafından halen yapılmaktadır. Ayrıca kızılcık tahrası yapılmaktadır. Cimcik denilen hamur yemeği yöreye özgü yemeklerin başında gelmektedir. Yöremize ait yemekler ve tariflerini aşağıdaki bağlantıdan bilgisayarınıza indirebilirsiniz.


Misal etli kavun dolması, lahm-i. Elazığ mutfağı oldukça zengin yemek çeşitlerine sahiptir. Bir miktar kabak çiçeği, 3gr. Ramazan ayları dışındada.


Tereyağında kavrulan mısır ununa doğranmış peynir ve su ilave . GELENEKSEL LEZZETLERİYLE BEYPAZARI. Beypazarı, tarihi zenginliklerinin yanısıra yöresel yemekleriyle de ilgi odağı olmuştur. Anadolu´nun lezzetlerini . Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et. Sadece bölgemizde yetişen ve 6yıldır yöresel kıyafeti giyen bayanlarımızın bilip yaptığı bir çorbadır.


Bodrum Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği tarafından Patnos ilçesinin yöresel yemeklerini ön plana çıkartmak, çocukların yöresel . Yozgat zengin bir yemek kültürüne sahiptir. Kentimiz ve yöresinde birbirinden güzel yemekler yapılır.

Burada söz konusu yemekler , yapılışları, fotoğrafları, kimi. Muğla – Dalyan Mutfağı Zengin bitki örtüsünün oluşturduğu Muğla mutfağı, doğada yetişen her tür sebzeyi kullanmaya . Ispanak Mıhlaması Tarifi, Ispanak Mıhlaması Nasıl Yapılır? Nohut ve fasulye akşamdan ıslatılır.


Kaynayan suya yeterli kadar nohut, fasulye ve mercimek atılır. Bunlar biraz haşlanınca bulgur ilave edilir. Koleksiyon kategorimizde yöresel yemeklerimiz Pul, Posta Tarihi gibi nadir koleksiyon ürünlerini bulabilirsiniz. Diğer koleksiyon parçaları için Koleksiyon,Pul , . Ayhan YILMAZ tarafından çekilmiş olup, izinsiz dağıtılması ve çoğaltılması yasaktır.


Kuluncak Kaymakamlığı İstiklal Mah. Kış mevsiminin uzun sürmesi un ve una bağlı yemekler , tahıl türü, baklagiller, süt ve süt ürünleri de beslenmenin temel öğelerindendir. Peksimet (meyve ezilip sekerle kaynatılıp koyu bir macun oluşturulur ve kurutulur), diş sarımsak, çay.


Bazıları büyük maharet ister, tarifler bu yemekler için anlamsız kalır. Yöresel yemekleri hazırlamak ve eşsiz lezzetlere dönüştürmek her zaman kolay değil. Değerli velim Şadiye Hanım öğrencilerime trakya yöresine ait akıtmayı yaptı ve anlattı. Sizde bu sayfaya yöremize ait yemek tarifi eklemek isterseniz, YORUM bölümünü kullanabilirsiniz. Turabdin Hotel Işıklar mah.


ETLİEKMEK: Konya ilinin yöresel lezzetidir. Malzemeler: kg karalahana, bardak haşlanmış kuru fasulye, bardak değdirmeden çekilmiş mısır, büyük baş soğan, kaşık mısır unu .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar