27 Kasım 2015 Cuma

Ceviz hangi ilimizde meşhurdur

Yurdumuzun doğusundan batısına,güneyinden kuzeyine,deniz kıyısından yüksek yerlerine . Her ne kadar ülkemizin pek çok yerinde ceviz yetiştiriciliği yapılıyor olsa da kaliteli ceviz bulabilmek adına cevizin meşhur olduğu yerlere bakmanız gerekiyor. CEVIZIN MESHUR OLDUĞU YER BURSADIR. BALIKESİR : Ayvalık ve Edremit Zeytini.


Ceviz hangi şehirde meşhur. Hangi İlimizin -Şehrin Neyi Meşhur ? Herkes oturduğu yerin özelliklerini bu sayfaya yazarlarsa o yerlere giden arkadaşlar güzel bilgi alabilirler. Ancak Ege, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz.


Bütün ceviz çeşitleri yeterli derinlikte, iyi drene edilmiş verimli topraklar en iyi gelişmeyi gösterirler. H nötre yakındır (- 5) dır. BURSA YeşilTürbe, Ulu Cami, Uludağ Milli Parkı, Kestane şekeri, Gemlik ve Mudanyanın Zeytini, inegöl Köftesi, çekirge-Oylat . Hindistan cevizi en çok tropikal bölgelerde, kumlu topraklarda ve uzunlamasına ağaçlarda yetişir. Dünyada en çok Sri Lanka, Taylan Malezya . Hani şehirde ne yenir, hangi ilde ne yenir, hangi ilin neyi meşhur , meşhur.


Ali Ağa” adı ile bilinen cevizi ile meşhur olduğunu kaydetti. Kebap Adana ilimizde yapılan ve oraya özgü bir yemektir. Baklava ince bir şekilde açılan hamur tatlısı arasına fıstık ya da ceviz içi koyularak yapılan bir tatlıdır.


CEVİZ OYMACILIK, Kahramanmaraş, Hediyelik Eşya. Antep fıstığı, ceviz , fındık veya badem konarak yapılmaktadır. Bir çok ilimizde ceviz üretiminin olmasına rağmen Kaman,. Kaman cevizlerinin ülke çapında tanınması ve meşhur. Kozludere cevizleriyle, kirazlarıyla, vişnesiyle, bağıyla meşhurdur.


Günümüzde hangi ilde yaşarsak yaşayalım, kafelerin menülerinden tutun . Ancak en çok yetiştirildiği yerler güneydoğu Anadolu bölgesinde Diyarbakır ilimiz. Akdeniz bölgesinde adana ilimiz. Mersin: Cezerye, tantuni, kerebici, zahter.


Seydanamında Şeyh Abdurrahmanı Tağî himmetiyle o kadar. Chandler cevizi verimi, Chandler cevizi iklim istekleri, Chandler cevizi. Küçük boylarda ceviz fidanları da mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar