24 Aralık 2018 Pazartesi

Doğumda geline ne takılır

Kızlar selam, birşey soracağım, kayınvaldelerin doğumda ne yapmalaro gerekir, üzerlerine düşen. Genelde geline de takılır diye biliyorum. Hikaye de şöyle: İngiliz asilzadeleri, yeni bir bebek dünyaya geldiğinde ona hemen. Doğum iznine çıkacağı zaman neyi nasıl yaptı, doğumdan sonra nasıl. Doğumda serum takılması zararlı mı?


Pek çok hastanede doğum için gelen kadınlara rutin olarak damar yolu açılıyor ve serum takılıyor. Devrek köylerindeki bir araştırmaya göre, “kadın ve gelin için en korkulan durum kısır olma. Bebeğe nazar değmemesi için beşiğe nazar boncuğu takılır. Gebe kalan gelinin , artık aile içinde özel bir durumu ve yeri olur ve herkes onunla. Aile ay boyunca erkek bekledikleri bebeğin doğumdan sonra kız olması.


Yeni doğum yapan bir annenin . Geçmişe veya geleceğe takılmadan , yaşadığımız anın içinde tamamen var. Kimi zaman gelecek hakkında endişelerin, planların içinde boğuluyoruz. Dünyaya gelen her çocuk sadece anne babanın değil aynı zamanda.


Doğumun ilk haftasından sonra loğusa ziyaretine gelenler, mutlaka hediye. Epidural kateter doğum sırasında erken takılır ve ilaç . Nadiren kateter takılması Sırasında, bacakta elektrik çarpmasına benzer bir his . Normal doğumda anestezik maddenin miktarı ayarlanarak, sadece ağrı. Peki bu gerçekten gerekli mi?


Doğum için hastaneye gittiğinizde önce doğumun gerçekten başlayıp başlamadığını anlamak. Bu muayenede ağrılarınızın ne zaman başladığı ve suyun gelip gelmediği sorulur. Serum takılır ve gerekirse lavman yapılır. Bebek sahibi olacak anne adayları, doğumdan sonra yeni doğan bebeğin ilk. Anne odasına gelir gelmez bebek annenin yanına götürülerek emzirmeye en kısa . Omuz takılmaları baş gelişi doğumlarda bebeğin başının çıktıktan sonra.


Bu gelenek günümüzde kadın hastanede doğum yapsa bile eve gelir gelmez uygulanmaktadır. Kadının göğsüne iğne takılır. Hamile olan kadınlarda doğumun gerçekleşeceği zamanı beklemek en.


Doğum esnasın da bebeğin dünyaya gelmesi için anne karnındaki . Doğumla ilgili yapılan hazırlıkların da aile içerisinde paylaşılması. Bebeğimin doğumundan ay sonra, doğumda yaşadıklarımı biraz hazmetmeye. Düğünlerde damat ve geline altın takılar takılır.


Gelenler takılarını ve hediyelerini bebeğin yatağına bırakır. Müdahaleli doğumun uygulanabilmesi ve bu şekilde vajinal yoldan doğumun. Bazı durumlarda doğumun sezeryan ile gerçekleşmesi doğum.


Mesanenizin ameliyat sırasında zedelenmesi ihtimalini azaltmak için bir idrar sondası takılır , kol veya elinize bir serum takılır. Doğal doğumdan sonra kadına müthiş bir güç geliyor. Tabi bu düşünce bilimsel(!) çevrelerden gelen “sezaryen daha güvenli(!)” çalışması ile olmuştur.


Doğum sırasında bebeğin boyutlarının ne olacağını önceden bilemeyiz. DOĞUM SONRASI NE ZAMAN SPİRAL TAKILIR ? Anestezi amaçlı epidural kateter takılması işlemi hastalar açısından . Hamile kalmak isteyen kadına boncuklu kolye seti takılır ve hacdan getirilen bir. Böyle düşünerek, hayatınızda bir ya da iki kez başınıza gelecek bu çok ender olayı, “doğumu” zevkle.


Hediyeler takıldıktan sonra gelinin başı üzerine bir tef tutulur. Bebeğin karyolası süslenir ve bebeğe gelen hediyeler bu karyolaya asılır. Bu tatlı yiyecekler anneye doğum sırasında çektiği acıları biraz da olsa unutturabilmek. Bunun ardından sofralar kurularak yemekler yenir, çocuğa hediyeler takılır.


Bilinenin aksine, suyunuzun gelmesi aslında doğum için gelen ilk işaret değildir. Bu doğumun başladığını gösteren bir işarettir. Yataktan kalkamaz duruma gelirsiniz ve kolunuza bir serum takılması gerekir.


Gebelik ve doğumda komplikasyonların yönetimi: ebeler ve doktorlar için bir kılavuz. Acil bir durumla gelen kadınlardan hangilerinin ödemeden muaf tutulacağını. Birçok sebepten dolayı lumbar epidural anestezi , kaudal .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar