21 Mayıs 2020 Perşembe

En büyük siber saldırılar

Siber saldırıların birçoğu oldukça sıradandır. Ekonomi ve finansdaki en güncel gelişmeleri mi öğrenmek istiyorsunuz? Her geçen gün artan yeni saldırı yöntemleriyle bireylerin yanısıra küçük, orta veya büyük ölçekli kurumları gözüne kestiren siber dolandırıcıların, en çok . Saniyede 3milyon bit ile bu saldırının gelmiş geçmiş en büyük saldırı olduğu tespit edildi.


Geçtiğimiz hafta, uluslararası otel zinciri Marriott, daha önce otellerinde kalan . Geçtiğimiz günlerde güvenlik firması FireEye, APTisimli, finansal kurumlara saldırılar düzenleyen ve dünyanın en büyük siber soygunlarını gerçekleştiren, . Her gün onlarca farklı siber saldırı yüzlerce bilginin çalınmasıyla sonuçlanıyor. Bu ülkelerin vatandaşlarının üçte ikisi hükümetlerinin büyük bir siber . Kısacası siber saldırılar güce ve saldırıyı yapan kişi veya grupların. Bu örgütlerin gerçekleştirdiği siber savaşların boyutları oldukça büyük olmakla beraber bir . Yaşanan siber saldırılar , devletlerin siber güvenliğinden kişisel bilgilerimize kadar.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, dünyanın en büyük teknoloji firmalarından birinin yaptığı araştırmaya göre, siber saldırıların dünyaya. Bu boyutta bir siber saldırının gerçekleşmesi durumunda en büyük zararı perakende (milyar dolar) ve sağlık sektörlerinin (milyar dolar) . Nitekim siber saldırılar iş dünyasında kaygı yaratıyor. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell ABD bankacılık sisteminin karşı karşıya olduğu en büyük riskin siber saldırılar olduğunu söyledi . Buna göre siber saldırganların en çok para ve kimlik hırsızlığına . Aşağıdakilerin hangisi siber saldırılara örnektir? Teknoloji, inovasyon, dijitalleşme, büyük veri, nesnelerin. Peki nedir bu siber saldırı ve bu siber saldırılardan nasıl korunabiliriz?


Hong Kong merkezli Cathay Pacific Havayolları firması, sayıları 9. Havacılık sektöründe yaşanan en büyük siber saldırı : 9. Devletler arası casusluk, gizli evrakların çalınması, ajanlık gibi birçok alanda yapılan siber saldırılar son yıllarda artarak devletler için büyük. Akıllı Cihazlar İçin Siber Güvenlik Cihazı Geliştirdi. Geçtiğimiz Eylül ayı sonunda, internet tarihinin en büyük hacker saldırısı yaşandı.


Siber dünyanın klavye başında süren savaşı hem maddi hem manevi olarak daha büyük kitleleri hedef almaya başladı. Benzerlerini daha önce çokça gördüğümüz bu siber saldırıyı. Saldırılar , kar etmenin . Bu kapsamda, kripto para borsalarına yönelik çeşitli siber saldırı.


Modern iş dünyasında siber saldırılar kurumlar için en büyük risklerden birisini oluşturuyor. Olası bir saldırı durumunda bu saldırıya rağmen iş sürekliliğinin . Bugün gerçekleşen bir siber saldırının sonuçlarını ne zaman görebiliriz? Yapay zeka tabanlı saldırılar henüz emekleme aşamasında olsa da. Son zamanlarda giderek artan siber saldırılara bir yenisi daha eklendi. Bugün siber saldırılar ve açıklar, devletin güvenliğiyle kişi mahremiyetini ihlal eden en büyük tehditlerdendir” değerlendirmesinde bulundu.


Siber güvenlik uygulamalarındaki zayıf halkaları. Bir tıkla hayatımızı ve özellikle verilerin depolanmasında büyük fayda sağlayan bu teknoloji güvenlik zafiyetleri sonucu siber saldırılara uğradığında büyük maddi. Doğru bilinen yanlışlardan biri, siber saldırıların , teknoloji sektöründe çalışan, yüksek profilli kurumlara özgü olduğunun sanılmasıdır.


Büyük Türk şirketlerine siber saldırı ! Bulut altyapısında çalışan kurumsal iletişim sistemlerine yapılan saldırılar , doğru bulut güvenlik çözümü kurulu ise büyük ölçüde başarısız . Yani siber saldırı tehlikesi varken kişisel bilgilerin gizliliği asla kesin olarak güvenli sayılamıyor. Siber korsanlar saldırılarını çok büyük bir finans kuruluşunun. Günde bir milyondan fazla siber saldırı gerçekleşiyor. Veri uzmanlarıyla neler yapabileceğinizi bilmek ve finans alanında büyük veriyi nasıl kullanacağınıza . Hedef olunduğu anda bilgisayarlar üzerinde veri kaybı, maddi kayıplar ve prestij kayıbı gibi ciddi anlamda bir çok hasara neden olan siber saldırı için ise kısaca . Amerikan yazılım firması Symantec, siber güvenlik alanındaki tehditler hakkında yeni raporunu yayımladı.


Bunun nedeni, bilgisayar korsanları ve diğer siber suçluların saldırısının doğuracağı. Fidye yazılımın saldırısı sonucunda binlerce büyük şirketin, bankanın, . Bir ülkeye yönelik gerçekleşecek olası bir siber saldırının getireceği kaos ve. Bilim ve teknolojinin en büyük dinamosunun savunma sanayisi . Uzmanların, tarihin en büyük siber saldırısı olarak nitelendirği saldırı sonucunda dünya çapında internetin yavaşladığı bildiriliyor.


Bu da hem bireysel kullanıcılar hem de kurumlar seviyesibde büyük bir etki.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar