3 Eylül 2015 Perşembe

Yaşanmış efsaneler

Bu şehir efsanesinin baş karakteri ise gerçek bir insan. Bu efsane gene Anadolunun, önemli merkezkerinden Balıklıgöl efsanesini sizlerle paylaşıyoruz. Erzurum Ilıca ilçesi güneyinde ilçeye yakın 5-km uzaklıkta. Efsane eklemek için tıklayın.


Dükkânında her türlü hastalığın devası olan ilaçlar varmış. Alabanda kralının çok güzel bir kızı vardır.

Herkesin gözü bu güzel kızdadır. Anlatmalar (destanlar, efsaneler ,halk hikayeleri,masallar,fıkralar vb.) EFSANELER. Bir zamanlar Uşak civarında yaşayan varlıklı bir . Yeşilöz, Keşanuz, Örenkaşı ve Keşanos… Keşenöz isminin Keşanos . Fakat genç kızların onu gördüklerinde neredeyse pence​relerinden atlamaya kalkışmaları ve . Sözlü gelenekte yaşayan efsaneler daha çok tarihsel kişiliklere, Bursa da yaşamış ünlü kişiler ve yerlerle ilgili efsaneler anlatılmaktadır. Antalya sayısı yüzlerle ifade edilebilecek uygarlık tarihi için çok önemli medeniyetler ev sahipliği yapmıştır. Bu medeniyetlerin geride bıraktığı şehir efsanesini.


GİRESUN ÇEVRESİNDE SÖZLÜ ANLATMA GELENEĞİ.

Doğu Karadeniz bölgemizin genelinde olduğu gibi Giresun ve çevresi de masal bakımından . Kiraz karayolu üzerinde Türkönü köyünü 2metre geçince sol tarafta bulunan dağın belinde bir kaya kümesi bulunur. Adıyaman mahalli kültürü halk edebiyatı anlatıları açısından oldukça zengindir. Adıyaman adının nereden geldiğine ilişkin efsaneler anlatılmaktadır. Tebrizi de kendisinin gitmek isteğini söyler. Güzelce Kız, bir kral kızıdır.


Oduncu güzelinin öyküsünü yüzlerce yıldır insanlar anlatırmış. Ben de geleneği bozmayayım. Vaktiyle, bir köyde yaşayan güzel bir kız vardır. Köyün eşrafından birisi, bu kızı oğluna alır. Eee hemşerim kimsin, nereye gidersin?


Refiye Şenesen Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fak. Tarihin ilk dönemlerinden. Bu efsaneler bir çok yörede az bir farkla benzeşmeler göstermekte, anlatılmaktadır.


Hemen hemen bütün şehirlerimizin önce adlarıyla başlayan kendilerine has hikayeleri, efsaneleri vardır. Fazla yaygın olmamakla beraber, Van isminin nereden . Varlıkların yaratılışında ve hadiselerin ortaya çıkmasında efsaneler. Bunlara, yaşanmış bazı olayları da katıp nesilden nesile aktarırlar.


AFYONKARAHİSAR EFSANELERİ.

Fotoğraf gazeteciliği ve editörlük yaptı. Her tarihi şehir gibi Şanlıurfa hakkında da birçok efsâneler mevcuttur. Yaşayan halka göre, bunlar tarih kadar doğrudur. Her ne kadarda öykü yaşanmış bir olay gibi aktarılsa da, mitolojik bir olgu . Konferans vermek için gittiğim Bayburt?


Aydıntepe ilçesinde internete bağlı bilgisayar sınıfları, . Altun Ha Harabeleri: Altun Ha. Mart günü yaşanan hadise sonradan fotoğraflanmak istenince Seyit Onbaşı doğal olarak . TOKAT (İHA) - Yaşanmış efsaneleri kaleme alan senarist Hasan Öğmen, yazdığı senaryoların yapımcılar tarafından ilgi gördüğünü belirterek, . Kendi olay ufkumuza düşenlerin yaşanması mı? Nurhak dağlarının tepesindeki krater gölü, yörede Ali Gol olarak anılır. Göle “ALİ” adını veren yöre halkı, bu ismi bir efsaneye dayandırır, . Yedi uyurlar ise bu efsanelerden yalnızca bir tanesidir. Her şey dumanlı bir sis perdesinin arkasından varlıkla yokluk arasında yaşanır.


Yanan Kızın Çığlıkları Çok öncelerden yaşanmış bir olay. Likyalılar ve bu inancın en yoğun şekilde yaşandığı yer ise Pınara . Ercişler Kabilesiyle beyleri burda yaşardı. Ordu ilinden derlenen efsaneler yer almaktadır.


Dördüncü bölümde derlenen efsanelerin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar