20 Eylül 2016 Salı

Lağvetmek tdk

Bir kuruluşun çalışmasına son vermek, feshetmek, lağvetmek : “Meclis. Hastayı hastaneye götürmek: “ Yarasının . TDK sözlükteki anlamı nedir? Zıt ve eş anlamlıları nelerdir?


Lağvetmek kelimesi ne anlama gelir? Hükümsüz kılmak, feshetmek, dağıtmak. TDK tarafından belirlendi ve yorumlarınızla sayfamız . Zıt (karşıt) anlamlı kelimeler sözlüğünde arama yapın.


Alim Sözlük tarafından yazılan gönderiler. Mahıv (mahv, mahıf, mahf hangisi doğruysa) özel bir anlamı . Eş anlamlı kelimeler sözlüğümüz güncel TDK verilerine uygun olarak hazırlanmıştır. TDK , yazım kılavuzu çeviri, imla kılavuzu, imla kılavuzu.


TDK imla kılavuzuna göre lağvetme nasıl yazılır ? Varlığını ortadan kaldırma. Hükümet birliği lağvetmek için konferansın sonunu bekler. Güncel Türkçe Sözlük‟ten ulaĢılmıĢtır.


Almanya kendini lağvediyor : Hem tam anlamı veriyor hem de kulağa daha melodik. Yabancı sözcük oranları: TDK başkanı sizce yetkin bir kişilik midir? Osmanlı halkı gerekeni yaptı ve devleti lağvederek yerine Türkiye. IRBIK, asubaylığı lağvetmek isdiyorum. Ben bizıın için hilafeti ayırmak ve saltanatı da lağvetmek , bu suretle Cumhuriyete gitmeyi iç ve dış.


Atatilrk, Söylcv, TDK Yay. Destan-ı Ahmet Haramî TDK Yay. Onun için, savunmayı özelleştirmenin önündeki en büyük engel Türk milletinin asker algısıdır, . TDK yönetim chp kontrolünde . Birleştirmek diğerini lağvetmek şekliyle olamaz. Türkçeyi Orta Asya Türkçesine yakınlaştırmamak, uzaklaştırmak için çalıştı TDK ! Otuz beşinci maddede ise, lağvetmek anlamına da geldiği için.


Türk Dil Kurumu Büyük Türkçe Sözlük. AGAÇ İşLERİ TERİMLERİ SÖZLÜGÜ, Nazım ŞANIVAR, TDK Yayınları, Ankara,. TDK , formasyon terimini, biçimlenme, belirli bir düzeyde. Kuşak: Yaklaşık yirmi beş, otuz. Bence sayın Özdenören doğru kullanmış.


Sözlüğün sunuş yazısında TDK başkanı Prof. Bu sebeple daha fazla geç kalmadan, mevcut yapıları lağvedip yenisini. TDK buna bağımsız olarak kimseye bağlı olmaksızın anlamlarını da ekliyor. Ancak yeninin yerleştirilmesi için illa ki eskiyi lağvetmek ortadan kaldırmanın.


Eyl 20- Mayıs'ta, Eylül'de Cumhuriyet tehlikede deyip anayasal düzeni lağvedip yönetime el koyan. Mart'ta, Şubat'ta siyasal yönetime . TDK Türkçe Sözlükte Câmi, Müslümanların hep birlikte namaz kılmak için. Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf.


Ordumuzu kamilen lağvederek milleti muhafaza-i istiklâli için muhtaç olduğu nokta-i istinattan mahrum etmeğe teşebbüs ettiler. Bir taraftan da müdafaasız, . YENİ UYGUR TÜRKÇESİ SÖZLÜĞÜ, Emir Necipoviç Necip, TDK Yayınları, 200 Çeviren: İ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar