29 Ocak 2018 Pazartesi

Kırşehirin alevi köyleri isimleri

Listeye köylerin isimlerini çok uzun süreceği için almadım. KIRŞEHİR ALEVİ KÖYLERİ köy (ANADİL TÜRKÇE) KIRŞEHİR TOPLAM 6 . Arkadaşlar Sivastaki tüm Alevi Köylerinin isimlerini burada toplayalım. Yada nüfus kütüklerinden köydeki isim listesini isterim. Cemevi olmadığı için köyün en büyük evi boşaltılır.


Dede, pir ve mürşit gelir. Bunlar deyişlerinde Demir Baba, Akyazılı Baba gibi uluların isimlerini okurlar, . ALEVİ BEKTAŞİ KÖY LİSTESİ , HACI BEKTAŞ DERGAHINA KAYITLI. Burada isimlerini ve bulundukları yerleri sıraladığımız Anadolu ve Balkanlardaki yüzlerce.


Görünürde Türkçe olan isim daha eski (belki Yunanca) bir addan uyarlanmış olabilir. Kaman ilçesi denince birçoğumuzun aklına ceviz gelmektedir. Buraya geldiğinizde mutlaka bir miktar almanızı tavsiye ederim.


Bölgede kalan Türkleri ise, farklı isimler ver-. Bu köy isimleri üç yıllık çalışmamızın ürünüdür. Alevi Köyü haberleri ve güncel son dakika gelişmeleri için tıklayın! Alevi köylerinin tanesi hariç gerisi şuan tamamen boş konumdadır. Yörede yaşayan Alevî , Sünnî adıyla adlandırılmış cemaatlerin bir kısmı aynı köy , aynı mahalle, bir kısmı da ayrı köy , ayrı mahallelerde iskân . Evliya Çelebiye göre bu isim Büyük Iskender tarafindan verilmistir.


Gittiğiniz köylerde yaşıtlarınızla ilişkiniz nasıldı? Alevi köyü : bin 92 Karışık köy: 33 Belde: 9 Karışık Belde: 1 İlçe merkezi:. Keişler oturmasından ötürü bu isimle tanınmıştır. Köylerde bayrak direğinin ucuna soğan ve elma takılmaktadır. Köy Bektaşilerine Alevi denilirken, şehir Bektaşilerine sadece Bektaşi ismi veriliyordu.


Hacı Bektaşi Veli, fikirlerini Makalat isimli. Yağmurlu Büyükoba Tepeden Görünüşü. Elif kızı elimizden alırlar Gece gündüz işim ahü zar demiş Karacaoğlan der ki . Cemalettin Efendi, Anadolu genelindeki Alevî birliklerinin Millî. Daha sonraları Mecidiyelerin devamlı başvurusu sonucu tekrar aynı isimle kaza haline. Türkiye sınırları içerisinde bulunan Alevi Köyleri hangileridir?


Lezzetli ayvası, armudu, şeftalisi ile yörede isim yapmıştır. Kırşehir , Mucur, AKSAKLI. CHP o zaman Alevi partisi değildi de şimdi mi oldu?


Ancak biz doğruluğunu kesin olarak tesbit edebildiğimiz köyleri listemize aldık. Alevi Bektaşilerine, bir ilin köy derneği kadar hak ve hizmet . Gerçekname adlı kitabıyla Alevi -Sünni kardeşliğinin, zaman içinde neden ve nasıl kutuplaştığını şiirsel bir dille anlatan yazar Süleyman . Türk - Türkmen tefriki Sünni - Alevi akidesiyle de beslenince, ayrı etnik rnenşee sahip iki kavim. Yörük, yürümek fiilinden müştak olup, isimdir. Meslekleriyle ilgili olarak verilen bu isimler inançları hakkında bir fikir vermemekte olup.


Bu ülkelerde “Abdal” veya “Abdallar” adını taşıyan köyler vardır. Ancak, Türkçe kökenli olan bazı köy isimleri yabancı isim olduğu zannıyla . Oysaki bir köy içerisinde bile. Bu makalede Alevi inanç sisteminin sır ibadeti olarak kabul edilen musahip.


Pala, Alevi -Sünni meselesini ele alan tarihî bir romanla. Yani tarihteki bu isimler insanı ne kötü hissettirir ne de iyi hissettirir. Diyorum ki Osmanlı devletinin resmi din yolu Alevi -Bektaşilik idi. Sudan, yoldan, elektrikten mahrum köyler için ise telefon sadece hayaldir. Bölükbaşı ile Arna tutuklanmıştır.


Bu isim Harmanaltı Köylülerinden rivayetle köye verilmiştir, normalde köyün yerlileri bu . Eserlerini Türkçe yazmış olup on iki bin beyitlik Garipname isimli eseri meşhurdur. Alevilik Bektaşilik Türk Yurdu Yazıları. Saz bilgi ve öğrenimi çocukluk yıllarında Anadolu köylerinde yaygın olarak.


Alevi bir aileden gelen Hüseyin Çırakman önceleri halk edebiyatı geleneğini sürdürürken sonraları şiirinin biçim ve içeriğini yeniledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar