26 Nisan 2018 Perşembe

Alevi ve sünni çocuğu

Sünni - Alevi İlişkisi ve Çocuk Eğitimi Soru: Ben. Bu konunun detayina girersek cikamayiz ama sen kendine hangisini yakin hissediyorsan onu yap ama onceligimiz insan gibi yasamakta kötülük yapmamakta . Sevgilim alevi ilerde kesin sorun olur bence? Babası Alevi annesi Sünni olan ve daha çok Sünni gibi yaşayan bir. Sen hangisine ait olmayı tercih ediyorsan o olursun Yani Sünnisin. Eğer sizinde babanız Alevi anneniz Sünni ise onların ne kadar zor şartlarda evlendiklerini tahmin edebiliyorsunuz.


Alevi - Sünni melezi olduğum içinde hem Alevi hem de Sünni. Alevi bu Sünni demeden evlenince bu iki mezhebin yavaş yavaş. Yine de dindar bir babanın çocuğu Alevi kızı almıyor. Alevi ve Sünni gençler arasındaki evliliklerin çoğunun temelinde aşk var.


Eşlerin aileleriyle ilişkileri ise . Anne-Baba farklı mezhebe sahip olduğu zaman doğacak çocuğun mezhebi ne olur? Baba alevi -Anne sunni : bu durumda çocuk ne olur? Alevilerde çocuk yetiştirme konusunda fark. Alevi kültüründe çocuğa bakış açısında ve çocuk.


Yüzlerce yıl dışlayan kesimlerin çocukları birbirin sevince ne oldu? Bu deneyin ancak ve sünni , alevi birini arıyorum ciddiyim yazın tanısalım. Beni Seviyor, Başka Semtin Çocukları , Bir Ses Böler Geceyi) yükselen ve ivme. Biz Alevî - Sünnî ihtilafını körükleyip ayrılık gayrılık meydana getirmeye taraftar değiliz. Birlik ve beraberlikten yanayız.


Günümüzde Sünni veya Alevi kökenli olup da bu iki geleneğin . Bunun adı ister sünni olsun, ister alevi olsun. Allah doğan her bebeği MÜSLÜMAN sıfatıyla dünyaya getirir, o çocuğu anası babası hrsitiyansa yahudiyse, . Nasıl Suriye ordusu Sünni , Alevi , Hıristiyan gibi unsurlardan . Nisan Çocuk Bayramı mesajları, sözleri ve şiirleri burada! Buna itiraz edenler, bu çocuğun sözüne itibar edilir mi diyenlere o zaman. Alevi çocukları askere giderken, çatışmada ölürken mezhep ayrımı . Bizi Alevi , Sünni , Kürt, Türk diye ayırarak çatıştırmak istiyorlar. Ben alevi bir ailenin ortanca çocuğu olarak dünyaya geldim, alevi olmayı ben istemedim fakat.


Sünni çocukların Alevi olmaları için asimilasyoncu bir . Halepte diri diri yakılan çocuklar ister şii ister sünni olsun,buna ses . HAYDAR AKAR (Devamla) - Sürekli ayrıştırmaya, sürekli Alevi , Sünni , Caferi diye vurgu. Bu uydurmalar, bu kardeşliğe nifak sokmak için söylenir” şeklinde cevap verirdi Kadir Hoca ve sonra da Alevilikle . Suriye ile savaşın eşiğindeyseniz ve çatışmaları da Alevi – Sünni diye . Alevi bir kadının Sünni bir erkekle yaptığı evlilikten doğan çocuğu “ Sünni ”, Alevi bir erkeğin Sünni bir kadından yaptığı çocuğu ise “ Alevi ” sayılır, çünkü “Kadın . Hattâ, Hatay (yahut Kıtay) Türklerinden ve Sünni bir ailenin çocuğu olan Şah İsmail, bilhassa Batı . ELAZIĞ milletvekili seçilen Gürsel Erol 27. Devletin Türk, Kürt, Alevi , Sunni vb.


CHP önünde oturma eylemi . Tabi gönül ister ki bir 8binde Sünni kardeşlerimiz gelsin. Nusayrîliğe katılan bu erkek çocuğu sırları . Fatih Bayramoğlu: Farklı mezhepleri taklit eden ebeveynin çocukları hangi mezhebe tâbi olacak? Yani anne Şâfiî, baba Hanefî veya tersi . AYTAV: Alevi olduğunu nereden anlarlardı?


En büyük Türk büyüklerinin”, varlıklı, güçlü ailelerin çocukları genellikle ya “çürük” çıkıyor . Sünni Gençlik Raporu bölümüne geç - Aynı notu alsalar da doktor çocuğuna karşı işçi çocuğu. Mesela, Sünni ve Alevi gençler de aralarında dini . Ya da : Bölmek için iç savaş çıkarıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Teşkilatının haber merkezi.


Ben o çocukları öldüren polislerin bile o çocukların Alevi olduğunu . Bir çocuğa onu yola sokacak, temel bilgileri aktaracak bir “Emmi Seydi” (Amca). Amasyada Mehmet Paşa Ortaokulunda din öğretmeni olan Arslanın derste Bir Sünni , Alevi ile evlenirse yüz kırk kırbaç cezası ile cezalandırılır, . Sünni Müslümanların inancına, dinsel kurumlarına saygılıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar