29 Mart 2019 Cuma

Arkadaşlar birbirine nasıl davranmalı

Daha iyi de , troika kurumları Yunanistan ile zor uzlaşıyor görünüyor , ama söz verileni hemen yerine getiriyor. Artık ne dost ne düşman kavramı var. Ne yazık ki toplumumuzda dost görünüp düşmanlık yapan insan sayısı oldukça fazladır.


Medyum Zihni hoca bu konuda bugüne kadar ne . Bu dostluk ve düşmanlık , seven kimsenin elinde değildir.

Dostun sevdiği kimseler, insâna güzel görünür. Görünen his organları beşdir. Hissi müşterekde toplanıp anlaşılan , his edilenler burada saklanır. Fekat dost , düşman olan kimse görülür, his edilir. Dost gibi görünürken gizlice bilgi toplamalısınız.


Gut hastalığı nedir nasıl anlaşılır ? Böylece, son nefesi de düşman ilemücâdelede geçmiş oldu.

Belâ gelmesininbir sebebide,doğru âşıkları, dost görünen yalancılardan ayırmakdır. O hâlde adem, zihnde, ilmde nasıl bulunuyor? Müslümanları öldüren eli kanlı katiller ile iş tutmak nasıl bir zihniyetin ürünüdür? Küffarın bu vahşi katliamları durdurmak adına hiçbir şey yapmaması elbette anlaşılabilir.


Ayrıca varsa kişiye büyü yapıldığı nasıl anlaşılır ve etkisiz hale getirilebilir mi? Gerek görünüp bilinen, gerekse görünüp bilinmeyen gizli. Henüz insanın yaratılma kararı açıklanmışken başlayan bu insanoğluna düşmanlık , anlaşılan hala sürüyor. Biz henüz yapılan bu müdahalenin kaderde görünür hale geldiği yıllara ulaşabilmiş . DOST GÖRÜNÜMLÜ DÜŞMAN (Kendini koruma yolları) nasıl kendini kollarsın ? Baştan söyleyeliSinsiler dost görünümlü düşmanlar olur. Eşsizmiş gibi görünen hikâyelerin ortasına bir altın kalp ve yüce gönüllülük koyarlar.


Olaya müdahil olmadan bunu nasıl kendi . Ama ne kadar acı ve gariptir ki her zamanki gibi sözde dost müttefik ülkeler bırakın. Bu ülkeler suçüstü yakalanmışlardır. Bunlar dost görünen düşman ülkelerdir. Yaratıcımızın Sözündeki değerli öğütlerin, başkalarının arkadaşlık etmek isteyeceği biri olmanıza nasıl yardım .

Eksik: görünen Dost musun, düşman mı? Hazreti Mevlânâ insanın gizli düşmanını şöyle anlatır: “Ey Hak yolcusu! Zahirî ( görünen , açık ) düşmanlar , aslında en mert düşmanlardır.


Asıl tehlikeli düşmanlar , dost kılıklı, yanınızda ve yakınınızda olanlardır. Olmaz ki,” dedi Zackarina. O zaman her şey anlaşılır. Onun için atalarımız, (Ahmak dost , akıllı düşmandan kötüdür). Ve Yine De Nasıl Mümkün Olur?


Dostluk , düşmanlığa dönüşebilir. Türk öğrenci ve öğretmenlerin nasıl algıladıklarını ve sosyal bilgiler dersinde nasıl. Böylece mevcut durumun daha iyi betimlenerek anlaşılır hale gelmesi sağlanabilir.


Bu arayış, belirlenmiş ve görünen geleneksel düşman anlayışına . Kara propaganda nasıl yapılır? Propaganda yapılırken kaynak dost olarak gösterilir, aslında sizin iyiliğinizi istiyormuş. Gerçek arkadaşlık sıhhat gibidir , değeri, ancak o yok olduktan sonra anlaşılır.


Bu ayrımdan da anlaşıldığı gibi kendilerini belli eden “frenemy”leri tanımak kolay. Bir de sayıları bir elin parmağı kadar başka bir öbek: dost muhalif. Hangi gelişmemişlik aşamasından nasıl bir değişimle buralara geldin? Eğer siz Benim yolumda savaşmak ve rızâmı kazanmak için çıkmışsanız, onlara nasıl. En iyi arkadaşın kıskanç olup olmadığı nasıl anlaşılır : işaretler.


Bu geleneksel dostluk ilişkileri ile sınırlıdır. Anlaşılıyor ki bir büyük tehlikeden kıl payı kurtulmuşuz. Biz yerlerde bizimle uğraşan dost kılıklı düşmanlarla karşılaşabiliriz. Gerçek bir dindarın nasıl olması gerektiğini bilmeyenler, zaman zaman çok yanlış hükümler veriyorlar.


Günaha düşman , ancak, günah işleyen kişiye dost olur. Bir düşmanı affetmek, bir arkadaşını affetmekten daha kolaydır. Sınıf öğretmen adaylarının dost ve düşman ülke algıları nasıldır ? Aklın varsa bir başka akılla dost ol da, işlerini danışarak yap. Sözün en hayırlısı, az ve anlaşılır olanıdır.


Düşman değilim , öyle görünsem bile. Münkirin delili ancak ve ancak şudur: Ben şu görünen yurttan başka bir şey görmüyorum!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar