29 Eylül 2015 Salı

Portakal hangi bölgede yetişir

Yani biz bunlara turunçgiller diyiyoruz. Turunçgilerin yetiştiği asıl yer . Anavatanı Hindistan olan portakalın dünyanın birçok bölgesinde üretimi yapılır. Kış aylarında dahi meyvesi olan bi.


Narenciye adı da verilen bu ürünler portakal , mandalina, limon, greyfurt.

C - 29°C (santigrat derece) arasında . Akdeniz bölgesinde yetişiyor ve şubat ortasında hasadı başlıyor. Yer şekillerindeki farklılık iklimlerin . Aydın, Köyceğiz gibi bölgelerde şimdi portakal tarlaları var şeklinde . Etiketler: nazillide yetişen sebzeler sreacılık ve sebze üretimi. Yazlık Finike portakalı , esasında İspanyol kökenli bir portakal türüdür.


Yıllardır bahçelerimizde yetiştirir, bölge halkı olarak tüketiriz. Bu nedenle, turunçgil yetişen tüm bölgelerde zaman zaman .

Karpuz ve buğday gibi bazı ürünler ise neredeyse yurdumuzun bir çok yerinde rahatlıkla yetişebilmektedir. Sizle bu yazımızda karpuz hakkında . Bir ılıman iklim meyve türü olan narın ana vatanı, Ortadoğu, Anadolu ve Kafkasya ile İran Körfezi arasında kalan bölge olup binlerce yıldır üretimi ve tüketimi . Kış ılıklığının olduğu Akdeniz iklim bölgelerinde yetişir. Benzer Konular Balina İle Mandalina - Fazıl Hüsnü Dağlarca - Ana Fikri.


Bölgelerin Tarım Ürünleri. Portakal yetiştirilen bölgeler;. Sanayi ürünlerinin yanı sıra portakal , kayısı, mandalina, üzüm, erik, kavun. GÜNEY EGE BÖLGESİNDE SEÇİLMİŞ MEYVE GRUPLARI. Muğla ilinde daha fazla olmak üzere bölgede bol miktarda yetiştirilen nar meyvesi . Yalanci portakal , Maclura pomifera,.


Mesela bizim Antalya Finike ovasında yetişen Finike portakalının tadı . Narenciye ya da turunçgiller dediğimizde, turunç, portakal , mandalina, greyfurt, limon . TURUNÇGİLLER HANGİ İKLİMDE YETİŞİRLER Yurdumuz, dünya. Rize Mandalinası) gibi belirli türlerin soğuğa dayanıklılığı portakal , limon . Gültekin, portakal ve fındık fidanı talebinin diğer meyve fidanları kadar fazla .

Haberin detayında yalancı portakala dair her şeyi bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra kesilerek ağrının olduğu bölgeye bağlandığında da ağrıyı kısa sürede keser. LİŞKİLİ HABER Doğuma girmeden önce hangi sureler okunmalı? Bu yazımızda limon en çok nerede yetişir kısaca olarak bilgi aktaracağız.


Sofralık portakallar içerisinde en çok talep gören çeşittir. Ege ve Karadeniz bölgelerinde de yetiştirilir. En çok hangi tür portakalı seviyorsunuz? Bu yeni girişim sayesinde dünyanın en lezzetli portakalı ünvanına sahip Finike. Fakat Finike bölgesinde sınırlı miktarda üretim yapılmaktadır.


Cümlede bahsi geçen bölgemizde hangi ekonomik faaliyet şeker fabrikasının açılmasını. Dünyada olduğu gibi, ülkemizde de turunçgillerden en çok portakal yetiştirilir. Türkiye portakal üretiminde Dünyada 10. Fotosentez sonucunda hangi ürünler oluşur?


Narenciyenin yetiştiği bölgeler avokado için de elverişli olmakla birlikte soğuğa narenciyeden . Yani kadının objeleri her bölgeye dağılmış koç. Bu meyve genellikle sulak. Hangi ayda hangi meyve-sebze yetişir ? Yafa portakalı veya Şamoti portakalı (), tatlı, neredeyse çekirdeksiz portakal çeşididir. Yafa yerleşim bölgesinden almıştır. Dörtyol portakalı meşhurdur.


Meyve olarak erik, kayısı, yenidünyâ, bâdem, incir ve üzüm bol olarak yetişir. Bu bölgede yetişen buğdayda nişasta miktarı fazladır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar