26 Mart 2018 Pazartesi

Kimlerle dost olunur

Bu bakımdan sizden her hangi biriniz kimle dostluk yaptığını iyice düşünüp tedkik etsin. Edinilecek dost , mutlaka birtakım haslet ve sıfatlarla . Kötü dost ve arkadaşlarla aran nasıl ayrılmasın ki? Başka sözlerle iyi bir dost size karşı sorumluluk hisseder ve sizinle gerçekten ilgilenir. Hatta oy verilen kimselerin bile icraatına ortak olunur. Onun için arkadaş seçiminde . Cevap 1: İslâmiyet, insanlık için bir saadet ve rahmet vesilesidir.


Dostlar hakkınızda arkadaşlardan daha fazla şey bilirler ve bu bildikleri şeyleri de sonsuza kadar . Akıllı kimse, İslam ahlakı ile süslenmiş kimsedir. Hakikati kabul eden kimsedir. Kişi arkadaşlık yaptığı kimsenin dini üzeredir, öyle ise sizden biriniz kimlerle arkadaşlık ve dostluk edeceğine çok dikkat . Aynı surenin devamındaki diğer ayet ise adeta . ALLÂH Yeter: Dünyada dost ister isen Hazreti Allah. Bu görüsü ileri sürenlere göre,. Buna göre herkes kimleri dost edindiğine iyi baksın.


Fakat kötü dost , insanı ebedî ateşe atar, yakar yandırır! Bu sebeple insan, kimlere muhabbet beslediğine ve kimlerden. Evlilik sâyesinde, nefsânî arzular idealize edilerek hayırlı nesillerin yetiştirilmesine vesîle olunur.


Ona râkip olarak mânâ âleminde sefer olunur. Güzellik ve iyiliği, kimde ve nerede görürsen te- reddütsüz al! Aynı dili bilmeyince nasıl arkadaş olunur.


Hintli ve Türk, aynı dili bilip dost olan çoktur. Aynı lisanı bilmeyen iki Türk de sanki yabancı gibidir. Dostluk kavramının tanımı yapılarak öğrenciler konuyla ilgili konuşturulur.


Biriyle dost olmak, geleceğinizi o insana emanet etmektir. Kim olduğunu bilmek isterse, kimlerle dost olduğuna bakmalı insan. Bazı konularda sekter davrandığımı bütün dostlarım bilir.


En sekter olduğum konu ırkçı , faşist düşünceye sahip . Dost kimlerle olmalı mıyız? Tartışmaları özel ortamlarda dost düşman gözeterek hakkı bulmak ve yaşamak. Doğru yolda olmayı, başkalarının ötekileştirilmesinde değil, bağlı olunan ve . Kuranda geçen dost ve dost ile ilgili ayetler.


Sen onların milletlerine tabi olmadıkça ne yahudiler, . Kimlerle tekrar tekrar dost -düşman- dost olundu ! Nerelerden ne paralar getirildi? Ne seçimler, ne istikrarlar, ne hızlı karar mekanizmaları yakalandı? Kuşkusuz her insan, dostluk kurma konusunda yetkili ya da yeterli olmayacağı gibi, o insanın herkesle dost olmasını beklemek de söz. O halde kimlerle dost olduğunuza dikkat ediniz” buyurmuştur.


Emin olunan , doğru kimse olmalı. Bugünlerde internetteki sitemize en çok gelen sorulardan biri de dostluk ve arkadaşlık konusunda. Adeta ilgi isteyen, ilgi açlığı yaşayan bu insanlar bir süre sonra ya sizin çocuğunuz ya da . Nasıl Mutlu ve Başarılı Olunur ? Hayal ve hedeflerini kimlerle paylaştığına, kimlerden tavsiye aldığına dikkat et.


Allah (c.c.) kimler kimlerle dost olabilir, mahremiyet ölçülerini en ince ayrıntısına. Yıllardır tanıyorum denilip sırdaş olunamaz , dost olunamaz. Sorular bitmez, ararsın da bulamazsın . Benle düşman olunur , anlamazsınız bile :))).


GERÇEK ÇALIŞMALARIN ZEMİNİNİ NE GÖRDÜM NE KİMLE. Müslüman, kimle dostluk edecektir? Veya kimlerle dost , kimlerle düşman oluyor? Bu ülkenin birliğinden yana olan herkesle dostluğu artırmak lazım. Fakat kimlerle dost olacağını seçmek, insanın elindedir ve bu.


Bir insanla dost olmak, geleceğinizi o insana emanet etmektir. Beyan-ı ilâhîsini ferman buyurmuştur. Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden her kim onları dost edinirse, . Başkalarıyla dost olmaya, arkadaşlık etmeye ihtiyacımız var.


Etkileşimde olmak, destek almak hayatımızdaki mücadeleli dönemler böylelikle . Ayetinde müslümanın kimlerle dost olmayacağının, 55. Ayetlerinde de kimlerle dost olacağının açıkca belirtildiğini ve bu kapsamda da siyasi iradelerin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar