15 Haziran 2018 Cuma

Kürtçe çiçek isimleri

Yüzlerce kelimenin okunuş ve yazılışlarıyla en anlaşılır şekilde yer aldığı . Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Biyoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Mehmet Fırat, . Kürtçe çeviri, Kürtçe sözlük. Tüm dillerde milions kelime ve ifadeler göz atın. Başka bir isimle bildiğiniz varsa yazınız. Berfîn-Berfin(karlı kardelen çiçeği ).

Aluçe - Erik Arjin - Yaşam ateşi. Avbin – Su gören, su koklayan. Ama bu isim kürtçe olduğu için anlamca da kardelen çiçeğidir.


Bu makalemizde isimleri kategori, kategori inceleyerek konuyu işlemiş olacağız. Aynı türden varlıkları ifade eden isimlerdir. Kürçe NALÊ GULIKÊ ismi verilen yer Gulik denilen bir çiçekten. EK RESİMLERİ, ÇİÇEK İSİMLERİ.


Dükkanlardaki çiçekler evlerde neden kötü oluyor? Bunların hepsi, sadece bu çiçeğe ait isimler : guldexwin roboski d.

NAMEYÊ PITAN, Zazaca kız isimleri , NAMEYÊ TÛTAN, Zazaca erkek isimleri. IMOŞA, Papatya çiçeği , AWAN, Güneş batımı, Ay batımı. Açelya: Fundagillerden kokusuz ve güzel renkli çiçekler açan bir bitki.


Fakat arkadaşlarımdan biri olan bölünmenin kürtçe isimlerin. Türkçe) Bozçin: Dişi geyik. Recommended citation: Karacan, H. Bilhassa lehçe sayısıyla ilgili her çalışmada farklı bir tasnife rastlamak mümkün.


Popüler kız bebek isimleri ve anlamları. AÇELYA: Fundagillerden çok renkli çiçekler açan bitki. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools.


HD ŞUBE BAŞKANI, KÜRTÇE İSİM İÇİN SAVCILIĞA BAŞVURU. Hakları Derneği (İHD) İzmir Şube. Kürt edebiyatı şiire dayanmaktaydı ve diğer Müslüman halklara benzer şekilde Arap vezin ve. Dinç, “Onaylanmayan isimlerin çoğu çiçek isimleridir.


Bu listede Neyran ve Çiçek ismi ile uyumlu erkek isimleri listelenmektedir. Keşfedilmemiş İsimler ve Anlamları Erkek Kız. Tuzla Çiçek Tersanesinde metre yükseklikten düşen işçi yaralandı.


Otuz hatta kırk yıldır yaşanan çatışmalı ortam Kürt dilini nasıl etkiledi? Bu arada Mahsum Çiçek , güncel sanat yazılarıyla da tanınan bir isim.

Ters Lale”, “Şemdinli Lalesi” ve “Ağlayan Gelin” gibi isimleri var. Her anne ve baba çocuklarına . Iwardo, Gülgöze, Doğu Aramicesi: çiçek çeşmesi. M HARFİ İLE BAŞLAYAN KIZ İSİMLERİ.


Macide: Şan ve şeref sahibi. Manolya: Çok güzel çiçekleri olan bir bitki. Melin: Suda açan bir çiçek. Evinden barkından edilenlerin yeriydi yerleri, yersiz yurtsuzlaştırılmış Kürt. Taşların, ağaçların, çiçeklerin adları değiştiriliyordu.


Yaprak özelliği, renkleri, çiçek açma zamanı ve süreleri ile ilgili analizler. DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı İbrahim Çiçek ise, Bugün dilimize . Son olarak radikal katılımcı demokrasi diyebileceğimiz ya da daha popüler isimle. Afife: Namuslu, namusuna çok.


Kürt Dili ve Edebiyatı Lisans programına da öğrenci almaya hazırlanan. Bu ismin de kabul edilebilir bir isim olmadığı ve niyetlerin de iyi . Bir keresinde kaldırım arasında açan serseri bir çiçeği çocuklar basmasın diye . Kürtlerin Sosyal medya sitesi pivaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar