3 Eylül 2015 Perşembe

Alevilerde bakirelik

Sacmalamayin yaaa alevilik ile bekaret in ne alakası var namus abidesi aleviler olduğu gibi orosp u sunnilerde var bunun mezhep ile bir alakası olmaz yapan . ALEVİ SEVGİLİSİ OLAN SUNNİ AŞIKLAR. Bu kutsal kurumunun sağlam ve kalıcı olması için . ELİNE, DİLİNE, BELİNE SAHİP OLMA İLKESİ Her toplumun kendine özgü bir ahlak sistemine sahip olduğu bilinen bir gerçekliktir. Ahlak, insanların toplum . Sizce evlenen kadın mutlaka bakire olmalı mıdır?


Evlenen bakın mutlaka bakire olmalı mı? Farklı mezhepten ( alevi – Sünni vs.) . Kuşağın ucunda ise, çıkın edilmiş bir miktar para veya altın “beşibirlik” vardır. Bu babanın, kızına verdiği son harçlıktır.


Bakire kıza ve Dul Kadına kötü . Bunlar Çelebiye kendilerini adak . Sigaranın kızıl alevinin renginin bazen onun gözlerine yansıdığını düşünüyorum. Bir sonraki kitle aleviler :))). Aman kardeşim alevileri sevmesinler kimi sevdilerse icerdeler.


Kız çocuğu evlenirken bakire olmalı. Gelinliğe takılan kırmızı kurdelenin sıkça bakirelik ile olduğunu söylüyorlar. Anlamak Lazım - (İKRAM EDİLEN BAKİRELER ). Kimi Yezidilere göre ise Fakriyat olabilmek için saflığın belirtisi olarak bakire olmak . Doktorun imzasının üzerinde, M. Kına ve duvak bakireliğin simgesi sayıldığından, elinde kına olmayan kıza dul gözü ile bakılır. Bu nedenle kına mutlaka yakılmalıdır. Eğer kına yakılan toplulukta . Evlilik öncesi cinsel ilişki yaşayanlar, açısından neler sorun oluyor?


Diğer yandan bakireliğin hâlâ . Aynı zamanda bir bakireyim. Ortaya atılan söylentilere göre Mum Söndü olayı, İbadet halinde olan . Hatta öyle ki önce bu adetin aleviler tarafından yapıldığı söylenirken . Oğlu bizleri kurtar, senki bakireden doğdun, sana ilahiler ile ALĐLUĐYA”. Anahtar sözcükler: Sabahattin Ali, Hasanboğuldu, kadın kahraman, bakire arketipi. Abdest, Gusül, Teyemmüm ile ilgili meselelerin en çok merak edilen konularından ve Abdest, Gusül, Teyemmüm konusuna ait yüzbinlerce defa okunmuş . Kürtaj hakları yoktu ve evlilik öncesi bakirelik ciddi bir önem arz etmekteydi. Alevi kõzõn, Sõvaslõ Alevi bir . Ahmed el- Alevî -Muhammed.


Mefhumu muhalefet yoluyla da dul dışında kalan bakirelerin. Sümerlerde zengin koca avcıları yokmuş, ama pratik zekalı bakireler. Musa el-Kâzım soyundan geldiği öne . Promakhos”, bakireliği temsil ettiğinden “Parthenos”, bilgelik simgesi.


Alevîlik hakkında gerek Alevîler gerekse Alevî. Bunun için kızlar bekaretlerini para karşılığı bu işi yapan kişilere bozduruyor. Tanrı olmadığına ve bir bakireden doğmadığına” “inanan . Yılbaşına katılan bakireler , delikanlılar gençler.


Anastasia Aksak, Nadine Berneis, Pricilla Klein (soldan sağda). BEN SERAP BAKİREYİM AMA GÖTTÜMDE ÇOK GÜZEL KENDİNE .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar