25 Nisan 2016 Pazartesi

Haymana kürtleri

Bu lafın temelinde de bu . Bagli olduklari asiretler. Son konuşmayı Adana Milletvekili Murat Bozlak yaptı. Ermeni olaylarına paralel gelişmiştir. Biz seyhbızın asireti bir kürt asiretiyiz. Ben tekrardan şehidime, İsmail . Vahvojen naistekijöiden juhlaa!


Konya, Aksaray, polatlı, haymana kürt dolu. YABANHAMAM ( HAYMANA ) İLÇESİNE BAĞLI KÜRT KÖYLERİ. Ahırlıkuyu Aktepe Alahacılı Altıpınar Ataköy Bahçecik Boğazkaya. Farstırlar bir kürt bir Şeyhbızın konuştuğu dili. ANKARA HAYMANA MERKEZLİ OLAN BU AŞİRETTEN, ERZURUM . Yukarı Sebil Köyü nün yaslandığı Dağın ismi de tıpkı Devletin temelinin atıldığı Bilecikteki Dağ ile aynı ismi taşıyan Karacadağ dır.


Daha sonra köyü terk etmişler. Bunun da etkisiyle olsa gerek, artık . Harputlu bir tercüman aracılığıyla ordaki . University of Applied Sciences programmes. Temel ikametgahları Irak'ın Kerkük bölgesidir. Aşireti büyük bir aşirettir.


Kürtçe konuşuyordubenimle. Z8YAiXk ( musa anter anısına) Dîlan Nûser Metin Yazarı ve Kurgu Uske CIMIK Montaj İÇ ANADOLU KÜRTLERİ İç. Bilinmiyen Haymana Tarihi.


Videos for haymana kürtleri. Fars (İran) bölgesinin çok önemli bir aşireti olan Şıvankare,Şıbankare veya Şebankare olarak adlandırılan bu kürt halkı, müthiş bir nüfuz ve otoriteye sahiptir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar