17 Mayıs 2016 Salı

Şeftali nerede yetişir

Gülgiller familyasına mensup olan şeftali , metre yüksekliğe kadar uzayabilen, yeşil yaprakları olan, meyvesinde kadifemsi tüyler bulunan yuvarlak, tatlı bir . BALIKESİR : Ayvalık ve Edremit Zeytini. Hem babası, hem amcası hem dedesi. Ayrıca Şeftali türkiyede nerede yetişir hangi ilde , Seftali hangi bölgelerde yetişir , Şeftalinin sevdiği iklim nedir konusu sayfamızda sizler için . ADANA : Pamuk ( Beyaz altın ) AFYON : Haşhaş. Pet şişede sebze yetiştirdi, parayı. TÜRKİYEDE YETİŞEN TARIM ÜRÜNLERİ.


EFTALİ HANGİ TOPRAK TİPİNDE YETİŞİR. Kış soğuklarına göre ilkbaharın geç donları şeftali yetiştiriciliğinde daha önemlidir. Umurbey , Türkiye Genelinde Şeftali ve Nektarin üretimi yapılan bölgeler içerisinde önemli bir yere sahiptir. Artvin: Başta fındık olmak üzere dut narve üzüm meyveleri de yetişir.


Bursa, şeftalisiyle ünlü bir şehirdir. Dünyaya Çin´den yayıldığı düşünülen. Kayısı, 2-m yüksekliğinde, dikensi ve tüysüz bir ağaçtır.


Temmuz-Ağustos aylarında yetişen , irice ve açık yeşil renkteki “bal” şeftalisinin baş döndüren bir aroması ve dünyanın . Mangonun zararları nelerdir, nerede yetişir ? Bir ılıman iklim meyve türü olan narın ana vatanı, Ortadoğu, Anadolu ve Kafkasya ile İran Körfezi arasında kalan bölge olup binlerce yıldır üretimi ve tüketimi . Ekonomik anlamda yetiştiriciliği . Etiketler: nazillide yetişen sebzeler sreacılık ve sebze üretimi. Asıl yetiştiği bölge Çin. Türkiyede ekonomik değeri olduğundan en yaygın yetişen meyveler turunçgiller, üzüm, elma, fındık, incir, muz, kayısı, şeftali , antep fıstığı, kivi . Prunus persica), gülgiller (Rosaceae) familyasından bir yaz meyvesi. KAREKTERİSTİK ÖZELLİKLERİ: Tür: Beyaz etli, yassı şeftali. Hasat Tarihi: Erkenci, Mayıs (Adana).


Ağaç üzerinde yetişen şeftaliyi mevsiminde taze olarak tüketmek, keyif . Minik şeftali , köyün ağasının bahçesinde yetişen bir şeftali ağacının minik yavrusudur. Pulad ve Sahibali, bahçıvanın yaşadığı bir kaza sonucu . Nar, Kiraz, Şeftali ,Kivi,Elma,Badem,Erik,Armut,Ceviz,Zeytin daha neler . Kadife yanaklarıyla tam yazlık bir meyve. Hakkını vermek için dalında olmuşunu seçin, sulu sulu, kendinden parfümlü şeftaliyi çok bekletmeden ısırın ve yerken . Mynet Cevaplar Görüşleriniz başkaları için çok değerli.


Bu ağacın çiçek, yaprak, çekirdek ve meyvesinden faydalanılır. Tat olarak şeftali , mango narenciye karışımı olan bu meyve, halk arasında. Bayramiç - Çöğürden Şeftali ve Nektarin Dikimi - Uyurgöz. Hünnap fidanı ağacı nerelerde yetişir sorusunuz cevabını içeren profesyonel içerikli yazımızı okumak için tıklayınız.


Erikler, gül ailesinin (Rosacea) bir üyesidir ve şeftali , kayısı, nektarin ve badem ile ilgilidir. Bazı erik ağaçları meyve taşıyandır ve bazıları değildir. Ilıman iklimi seven bir bitki olan Şeftali, gülgiller (Rosaceae) familyasından bir yaz meyvesidir. Yaz aylarının en sulu ve tatlı meyvesi şeftali , içerisinde bulundurduğu zengin vitamin ve mineraller sayesinde en çok tercih edilen meyvelerden . Prunus familyasınından gelen şeftali persica cinsi ağaçların ortak adıdır. Meyveler: Kiraz, yeşil erik, malta eriği, kayısı, şeftali , dut.


BBSadı, Yıl, Toplu meyveliklerin alanı(dekar), Üretim(ton), Ağaç başına . Hangi ayda hangi meyve-sebze yetişir ? Diyetixyen Yaz Aylarında Diyet Listenizde Mutlaka Olması Gereken Besinler Şeftali -Sirkesi-Nasıl-Yapılır- Şeftali - nerede -ve-nasıl- yetişir. Diyarbakır çevresinde ağırlığı kiloyu aşan karpuzlar yetişiyor. Arkadaşlar meraklı olanlar için Şeftali yeiştiriciliği hakkında bilgi ekliyorum. Evde, bahçede, serada ya da nerede olursa olsun, bir bitkinin göze hoş. Bizim yüz ila yüz elli tane olgun ve sulu şeftali olduğumuzu söylüyordum.


Akdeniz Bölgesinde ise turunçgiller ağırlıktadır. Orta Asya Türkleri kayısıya sarı erik (sarug erük), şeftaliye tüylü erük diyorlardı. Provedo Yassı Şeftali Fidanları ve diğer tüm lisanslı meyve fidanları.


Ağacın büyüme ve yetişme bölgesinin koşulları ve boyutu son derece önemlidir. Peki hangi bölgemizde hangi ürünler yetişiyor ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar