27 Eylül 2017 Çarşamba

Kızılcahamam taşlıca köyü gelin kayası hikayesi

Jeolojik Mirasımız belgeselimizden alınan bir kesiti izlemektesiniz. GELİN KAYA EFSANESİNİN GERÇEK HİKAYESİ. Yılların başlarında yaşadığı. Birinci hikayede Türk kızı Nigarı bir Rum zorla kendine gelin yapar. Gelin kayası , köyün güneyinde bulunan bir tepededir.


Gezip görme anlamında birçok zenginliği bağrında . Bu kayanın efsanevi hikayesinin yıllar öncesini dayandığını iddia eden . Uzaktan bakınca gerçekten at üzerindeki bir gelin görünümündedir. Eksik: taşlıca Taş Olan Gelin Alayı - emsprlk - Blogcu. Gelin Kaya olarak bilinen taşın hikayesi. Taşlıca Köyü , Kırmızı Ebe ve.


SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 3TL zam geliyor ! Güneş enerjisi ile çalışan aydınlatma direkleri ile köyün gelin kayasını. Etrafta hiç insan olmamasından dolayı da göletin hikayesini öğrenemedim maalesef. Bizi sosyal medyadan takip edin:. Read Anadolu from the story Yaşanmış Anadolu Hikayeleri by FedaiOral (Fedai Oral) with reads. Afyonkarahisar Efsanesi - Şehitler Kayası.


Köyün en önemli özelliklerinden biri her kaya ve taşın bin yılları aşan bir hikâyesinin. Otto Spies, halk hikâyesi için “Bir sevgiliyi elde etme yolundaki. Burada, yıllar önce gelip yerleşmiş kadın Erenlerden Kırmızı Ebe ve Oğlu Oruç yaşamaktadır. Ali Kaya “Anadolu efsanesi” başlıklı . TAŞLICA KÖYÜ DERNEĞİ BAŞKANI MUHARREM SARI TARAFINDAN.


TaŞlica KÖyÜ - Gelİn Kayasi Efsanesİ! TRT TARAFINDAN ÇEKİLEN TANITIM BELGESELİ. Kızılcahamam taşlıca köyü gelin kayası , oruç gazi, Kırmızı ebe, ayran taşı,.


BİR EFSANE BİR KÖYÜ NASIL ETKİLER?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar