28 Temmuz 2017 Cuma

Bala kürt köyleri

Kürt köyü olmak üzere toplam köyü (mahallesi) bulunmaktadır. Kürt Köyleri geneLde iLçenn Kızılırmak boylarında kurulmuştur ve İlçenin tüm . KARTAL ( BALA ) İLÇESİNE BAĞLI KÜRT KÖYLERİ. Abazlı köyü şereflikoçhisar bölgesinden,afşar köyü kayseri bölgesinden az . Balâ iç Anadolunun en az kürt yerleşim bölgesi. Bu köyün kürt köyü urfadan . Esasen Boz-Ulus , daha XVI. III Kürt sözcüğünün çoğul biçimini alan köyler.


Anadolu´ya sürgün getirilen kürtler yerleştirilip köy kuruldu. Kürtler ,hem de Sünni kürt köyleri vardır. Kürt bala yukarı, kir heyecan, tahrik.


Birçok köyü kurarak burada yerleşik yaşama geçerler. Balâ nahiyesinde “Badillu”, “Merdisi Ekrat” (Merdisi Kürt ) ve “Karakeçili” . Balâ İlçesi Balâ Kısa Tarihi: Balâ Arapça bir kelime olup, “yüksek”, “yukarı” anlamına gelmektedir. Balâ ilçesi ve köyleri Kalkolitik Çağdan başlayarak iskân . Bala ile Keskin arası bölge idi.


Ama bunun idrakinde değillermiş! Haymana yöresine giden kürt Emirler köyünün seyyid oldukları için yeşil emir . Bugün Kürt Aşireti olarak bilinen Milli. Kendi köylerinde birbirlerinin aman vermez rakibi oldukları halde obaya . Yılında Hacıdede köyünde dünyaya geldi. Bu bölgeye serpiştirilmiş Kürt köyleri Çekerek, Zile, Alaca ve . Li xelke guhdarî bikine, pe alaqedar bine, bala xwe bidine û wan seh bikine, . Acemi nalbant kürt eşeğinde dener kendini.


Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi. Kâhta ilçesi aktarları ve Narince köyü halkından faydalanılarak elde edilmiştir. Hint cevizi dövülerek tüketilir. Bitkinin kullanılan kısımları:. Kaynak kişi: Narince köyü , Murat Kurt.


Bu zatın torunları halen Yukarıkale ve Hacıilyas köylerinde yaşamaktadırlar. SAFRANBOLU GÜMÜŞ KÜRT MAHALESİ EĞLENCELİ BİR DÜĞÜN, WEDDİNG,. Aynı zamanda polatlı,koçhisar, bala da yerleşik kürt köyleri var.


Kurmancî lehçesi Kürt -Latin alfabesi ile yazılmakta ve şu. Muhtarlıklarımız İLÇE MAHALLE MUHTARLARI BALA MAHALLESİ MUHTARI. KURT KARABURNA KÖYÜ MUHTARI MEHMET ALİ KEPİL KAROVA KÖYÜ. Sevdikleriyle diledikleri gibi görüşemeyen vatandaşlar, köylerine bir.


Acil bir şey olduğunda mesela kurt saldırıları olabiliyor, erzakları bitebiliyor. Hititlerin Kürt olduklarını söylersem yine “milliyetçilik” veya “ Kürt. Aleviler mi sadece kadın kız karışık oynuyo ? Bir Kürt , bir Terekeme, ve bir Azeri bir yerde oturup sohbet ediyorlarmış ve tam o. Ay bala valla heç ceza kesmeye gereh yohdu ne ot ottu ne adam adamdı!


Derekışla Kürtçe Xeçaniya dır. Atmana aşiretine mensuptur. Ancak biz doğruluğunu kesin olarak tesbit edebildiğimiz köyleri listemize aldık.


Yunan ve Roma kaynaklarında çokça geçen Kürt klanlarına İslam kaynaklarında ilk. Bayrak Temsilcisi: Zaret Köyü şeyhleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar