21 Temmuz 2017 Cuma

Iç anadolu bitki örtüsü ve iklimi

Doğal bitki örtüsü yazın kuruyan ot topluluklarının oluşturduğu bozkırdır. Bitki örtüsü step yani diğer adıyla bozkırdır. Bozkırlar yaygın olarak görülen bitki örtüsüdür. En az yagis alan bölgedir.


Ormandan yoksun kalmış olan iç kesimlerdeki dağlarda ise seyrek çalılarla birlikte otluklar geniş . COĞRAFYA , İKLİM , BİTKİ ÖRTÜSÜ VE YABAN HAYATI Köyde İçanadolu bölgesinin tipik karasal iklim hakim olmakla birlikte şehir merkezine göre kışlar daha. Eskişehir, coğrafi şartları, yükseltileri, yeryüzü. Sivas doğal bir orman alanı olması gerekirken;. Dolayısıyla karasal iklim özellikleri görülmez.


Bu yüzden kerestecilik önemli bir uğraştır. Mesela kar örtüsü azalacağı için doğu bölgelerinde kayak turizmine yatırım yapılmayabilir. Bitki Örtüsü : Yurdumuz orta kuşakta, orta kuşağın güneyi olan sıcak. Malatya ilinde genellikle karasal iklim koşulları hakimdir. Alanlardaki toprakların çoğunda aşırı otlatma sonucunda bitki örtüsü tahrip . Play this game to review Geography.


Karadeniz İklimi : Tüm mevsimler yağışlıdır, doğal bitki örtüsü ormandır. Orta kuşakta yer alan Türkiye, doğal bitki örtüsü (vejetasyon) yönünden. Merkez,Ilgaz ve Yapraklı ilçelerinde kışlar serin, yazlar ılık . Anadolu bölgesinde hangi iklim görülmektedir? Karaman ilinin iklimi ve bitki örtüsü çeşitlilik arz etmektedir.


Bu iklim şartları ve coğrafi yapı Ankara ve çevresinde step ve orman gibi iki ayrı. Yörede yaygın olarak görülen step bitki örtüsü az yağış alan çukur alanlarda ve. En düşük sıcaklık ocak ayına rastlar, . Sıcaklık : Yıllık ortalama sıcaklık 1C derecedir. Bu nedenle yazları sıcak ve kurak , . Peyzaj Mimarlığında Yararlanma. Değişikliğine Yerel Çözümler: Doğal . Karadeniz kıyılarında hüküm süren Karadeniz iklimi ile iç kısımlarda.


Görüldüğü gibi iklim yaşama şartlarına ve bitki örtüsünün oluşumuna engel olarak uygundur. Bölgedeki iklim karasal iklimdir. Yazları sıcak ve serin, kış ayları soğuk . Sıcak iklim tipleri arasında yer alan Tropikal iklimin bitki örtüsü yüksek boylu ve gür bitkilerden.


Ayman ve çayırhan Kırlar dışında kalan alanlar yeşil bitki örtüsü ile kaplıdır. Sündiken Dağları´nın, Porsuk Vadisi´ne . Etiketler: iç anadolu bölgesi, iç anadolu bölgesinin özellikleri. Yer şekilleri daha engebeli, iklimi biraz daha nemlidir.


ANADOLU BÖLGESİ İKLİMİ VE BİTKİ ÖRTÜSÜ. Karakteristik bitki örtüsü zeytin, zakkum, mersin, kocayemiş, defne v. Bu iklim Dağların denize dik uzanmasından dolayı iç kesimlerede kadar sokulur. DOĞAL BİTKİ ÖRTÜSÜ : İklimin karasal olması doğal bitki örtüsü üzerinde etkili olmuştur. Tabii bitki örtüsü çalı, yosun ve yazın yeşeren kurakçıl otlardan oluşan . Bu yağıs ve bu ilik iklim doğal olarak bitki örtüsüne de yansiyor.


Kışlar çok uzun sürer (6-ay). Keban yöresinde de karasal iklim görülmektedir. Bu iklime has olan doğal bitki örtüsü bozkır yörenin hakim bitki örtüsüdür.


HAVA KALİTESİ VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ. Temiz hava, bu gezegende sadece insanlar değil, yaban hayatı, bitki örtüsü , su, toprak ve hassas dengeyi korumak . Akdağ eteklerinden başlayarak yüksek bölümleri . Coğrafi konumu ve diğer faktörlerin de etkisi ile üç farklı iklim tipi arasında. Karışık çalılardan meydana gelen bu bitki örtüsü maki karakterli olup kermes . Bu ürünün yüzde iç anadolu bölgesinden temin edilir.


Akdeniz ikliminin yaygın olduğu bölgelerde görünmektedir. Buralarda bitki örtüsü bozkırdır. Bilhassa kuzeye ve batıya gidildikçe orman örtüsü sıklaşır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar