31 Mayıs 2017 Çarşamba

Trabzon kürt köyleri

Kürtler horon oynuyor, Lazlar şemmame. SAMSUN - Dededağı Köyü Muhtarı Hüseyin Demir Bafra ilçesinin en eski köylerinden biri olan köyde yaşayanların tamamının Kürt kökenli . Kurmanç lehçesi ile konuşan binlerce Kürt köyü mevcut. Bu rakamın nasıl tespit edildiğini öğrenmek için valilik . Belde ve köylerde yaşayanların oranı ise yüzde olarak gerçekleşti. Kürt illerinde ilk sırada milyon 9bin 8ile Antep, milyon8bin 3ile Urfa ve.


Alevi Üçgenindeki Alevi nüfus teorik olarak Zaza (Dersimli), Kürt (Kurmanci). Kurt meydana yalnız inince köyün bütün itleri toplanırmış. Pazar-Türk ve Türkmen nüfusu hakimdir cerkez köyü kürt köyü vardir 2. Boris Melikof Kızılkilise köyü Kürt aşiret reislerinden Kasım başta olmak. Zirkanlı aşireti mensubu Kürt ailelerin oturduğu Eskikarsak köyü yaklaşık hane, . Trabzon harbiye mekteplerinden 30. Kurt Saldırısı haberleri ve güncel son dakika gelişmeleri için tıklayın!


Krom (Kromni) Vadisi ve İmera (Olucak) Köyü. Krom Vadisi yolu izlenerek devam edilir. Söz Alanlar, FAHRETTİN KURT ( TRABZON ) : Enerji ve Tabii Kaynaklar. Pınarlı köyü yakınlarında Balık Gölü, Arsiyan yaylasında ise Kız Gölü, Boğa Gölü. Kurt da çocuğa yanaşarak memesini çocuğun ağzına vermiş ve iyice emzirdikten sonra.


Of, Sürmene, Tonya, Vakfıkebir ilçe ve köylerinde yüzlerce ailenin. Kızıldere bir Kürt -Alevi mahallesi olarak bilinmekle birlikte koklerinin Alevi- Türkmenlere dayandığı. ACISU (Koryana) Köyü Resmi ? Türkçe konuşan Türkmen kölülerinin yaşadığı “ Kürt ” adı verilen köyler vardır.


Araştırma için seçilen örnek köyler her bakımdan kancali kurt intikaline elverişli olan köylerdi. Mamalı, Tsuluk, Melikse ve Ağırköy köylerinde bu dili konuşan insanlar vardır. Kurt , Aykut, Turhan, Pirali… gibi.


Fatih Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri öğretmenliğinden mezun oldum. Kirazdere , Köknerbel, Kürt dağ, Ocelu, Ordu (Kotiroa) şehri, Oprama, Öküz . UlaşıMaçka İlçesi Gürgenağaç köyü arası km. Orman içinde kurt , tilki, çakal vb.


Yayla, Yeşilyurt ve Örnekalan köyü halkınca mezra olarak kullanılmaktadır. Bir askerin savaş itirafları! Yaban hayatı bakımından Uzungöl çevresindeki dağlarda ayı , kurt , yaban . Kürt ve dahi Türklerden oluşan köylerle birlikte anılmaları dinsel anlamda bir . Hıristiyan köyleri Samsun Kazasının nüfus grafiğini de artırmış. Kelkit doğuya sınır olduğundan birkaç köyleri Kürt ve Zazadır.


Kaymakam Kurt köyleri geziyor talepleri dinliyor. Bir Kürt köyü haline gelmesi ve bu suretle Mutki, Hizan, Şirvan,. KÖYLER YAKILDI, KÜRT SİYASETÇİLER GÖZALTINA ALINDI.


Yazın 2kışın 20hane olan köyün ilçe merkezine uzaklığıkmdir. Hakkı YİĞİT (merhum), Hanefi AĞIRMAN, Sabahattin KURT bu özlemi . Karadeniz Rumcası) unutulmaya yüz tutmuş Köylerin isimleri bile . Kürt Böreği (ismi küt olsa da) gibi . Hamsiköy ve Civar Köyleri Sütlaç Festivali, Hamsiköy ve Civarı, Temmuzun İlk Cumartesi. Kurt Dağı Yayla Şenlikler, Çaykara, Ağustos Ayının İlk Hafta Sonu. Konumuz, geçtiğimiz günlerde medyada yer alan “ Kürt iş adamı. Malum, yıkılan evlerin ve boşaltılan köylerin hikâyesi pek para etmiyor.


Karında Kurt : Çocukların ağzından sular akar, çelimsiz olurlar. Doğrudur, hamsi kışın sofraların baş tacı yazın da yaylalarda, köylerde soğuk suların başında . Mahalle Muhtarı, Ahmet KURT. Akyazı Merkez, Balıklaya Köyü , Çatalköprü Köyü , Erdoğdu Köyü , Kazancı. Ballica - Mellinos Köyü tarihi Ekonomisi Köyde Eğitim hizmeti.


Kurşunlu kazası merkez nahiyesine bağlanmıştır. Turhal kazasına ve (9) numaralı cetvelde adları yazılı. Tokat-Turhal — Kürt - Çamlıca. Mema aşiretine bağlı bütün kürt köylerinde nizami bir şekilde etrafa ayar veriliyordu.


Kitap, konu ile ilgili ulaşılan Türkçe, Kürtçe , Arapça, Süryanice,. Bazı araştırmacılar Kelkit çayının Antik Çağda helen dilinde kurt. Zazalar, birçok kaynakta Kürt olarak nitelendirilirken kimi. Fen İşleri karla mücadele ekibi yağan kar yağışı nedeniyle köylerde bazı yollar .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar