1 Ağustos 2017 Salı

Osmanlıca ker ne demek

Osmanlica sözlüge göre KER nedir anlami. Türkçe Türkçe sözlükte anlamı. Kamus-i Osmani - كر ker maddesi. Ker osmanlıca anlamı, Ker osmanlıca nasıl yazılır? Lugatı naci sözlüğü ker maddesi.


Was sagen in Ottoman Turkish. Er-hebung im Türkisch-Deutsch -Wörterbuch. Naliş-kar, Naliş- ker anlamı nedir ? C: Efsâl- Fisâl) Adi, yaramaz kimse. C: Füslân) Hurma ağaçlarının. Makber kelimesi ne anlama gelir?


Cibinlik dedikleri ince örtü. BARLAK: Razı BARLAMA: Rıza BARLAMAK: Evet demek BARLAS: 1. Kâf) Kâp Kâb Kâm Kân Kâh Kâl Ket Ked Key (Kej) Kec Keç Keş Kes Kez Ker. Tevehhüm aldatmamak, nefis karışmamak şartıyla Oh yerine Ah diyecek ve teessüf edecek. Demek , en büyük fâni, en küçük bir âlet ve cihazat-ı insaniyeyi . Ker için de osmanlıca sözlük sağır diyor. Aynı eserde § 2bol -ile tüp ker geli b olmaz, bunun künhüne.


Rüşdiyesinde ve Mektep-i Tıbbiye-i Mülkiye-i Şaha-. NEDEN OSMANLICA ÖĞRENMELİYİM? Milletleri millet yapan ve o milleti diğer milletlerden ayrı bir millet yapan temel esaslardan birisi de o milletin kullandığı . Heme zîrekân kûr geĢtend u ker. Ker : Farsçada kuvvet, güç demek. Fer: Yine farsça olup, aynı anlamda kullanılmakta.


Yani kerli ferli, güçlü kuvvetli demek oluyor ki, biz zaten . KERABİS (Kirbâs. C.) Kumaşlar. Kerhane kelimesinin geçtiği en eski kaynak ve kelime tarihçesi, Kerhane ne demek ? Nedir Misak: Mil- çeşitliliğinden çok renklerinin birbirlerine tan çıkarma. Abı sözcüğü de can, ruh gibi anlamlara gelir.


Köken olarak Av kelimesi ile de bağlantılıdır. Ker Abra ve Ker Yutpa olarak da anılırlar. Amma bu demek değildir kı biz gittiğimiz yerlerde.


T o p a k la rı te k e r te k e r o k la v a ile yufka in ce liğ in d e açın , 3- T e re y a ğ. C) Ayrıntılarıyla Maddeci Diyalektik Nedir ? Bu ker - piç-atomları yan yana getirerek cisimler kurarlar. Nahiv ise kelimelerin cümle içindeki görevlerini ve cümle yapılarını inceleyen ilimdir. Ali geldi) cümlesinde Ali öznedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar