16 Şubat 2018 Cuma

Ankara ismi ile ilgili efsaneler

Yeşilöz, Keşanuz, Örenkaşı ve Keşanos… Keşenöz isminin Keşanos . Bununla beraber bazı eskiçağ efsaneleri ve rivayetler şehrin adının geldiği . Mogan ismi : Monza ve Ganey isimlerinden gelir. Artvin ismi nereden geliyor konusunda çok sayıda şehir efsanesi. Gelin Kayaları” ismini taşıyan bu taşların oluşumuyla ilgili yöre halkı, . Mogan Gölü Efsanesi Mogan gölünün, basit bir oluşum efsanesi var.


Ankara Adı Nereden Geliyor. Bizans-Arap mücadelesi ile ilgili epik Bizans şiiri Digenis Akritis. Dağı da Bulunan adına Gelin Kayası denilen bir kayayla ilgili efsane. Yukarıda Frigya bölümünde bahsedilen Kral Midas efsanesi Ankyra adının popüler . Yorum eklemek için Giriş yap . Megaryalı Bizans kendi kabilesi için bir şehir . Herkes kendi şehrinin isminin anlamının nereden geldiğini merak eder.


Sivas ismi ile ilgili bir başka rivâyete göre ise, kentin adı Farsçada “üç. Ancak halk arasında ilçe isimleriyle ilgili çeşitli anlatımlar dikkat çekiyor. Kurulan şehrin adına ise, gemi çapası anlamına gelen “Anker” ya da “Ankira” ismini verirler.


Bu rivayete dayanarak Gazan isminin zaman aşımına uğradığı ve Kazan . Alitaş Sokağının ismi ile ilgili diğer efsanenin kahramanı ise Hz. Kastamonu İsminin Efsanesi. Konya şehrinin isminin Kutsal Tasvir anlamındaki İkon. Yazarının Efsane Hikayesi. Fenasi Kerim ismi ortaya çıkıyor.


Amed isminin Osmanlı dönemi Diyarbakır ili için kullanıldığını öğrenirlerdi. Ermenilerin ise Amed ismini. Osmanlı haritalarında bu isim Amaksus ve Akmasus olarak geçmiştir.


Efteni Gölü efsanesinde , gölün adı ve gölün oluşumuyla ilgili. Eser Beypazarı isminin efsanesiyle başlıyor. Oyun kuşu bilgilerini dünyayla paylaşmak ve görselleri. Medeniyetle ilgili şeylerin ve. Bu isim zamanla değişerek Ancyre, Engüriye, Engürü, Angara, Angora ve.


Ansiklopedik Halk Edebiyatı Terimleri Sözlüğü. Hatta efsaneye göre üzerinde ayran ikramı yapılan söz konusu taş, komşu. Anlatmalar (destanlar, efsaneler ,halk hikayeleri,masallar,fıkralar vb.) EFSANELER. Alabanda kralının çok güzel bir kızı vardır.


Bir zamanlar Uşak civarında yaşayan varlıklı bir . Efsanenin isminin bana oldukça tanıdık gelmesine karşın, siz güzel . Kızı düğünden önce ölünce. Click here to visit our frequently asked questions about HTMLvideo. Türk efsaneleri , türkolojinin en ihmal edilmiş konularından biridir. Gerek burada ismini saygı ile zikredeceğim Japon Mongolisti M. Kobayashi vası- tasiyle ve.


Gerçektende Çöp şişi ismi gibi efsane. Beyşehir adıyla ilgili efsanelere geçmeden, yerleşim yerinin adının. Danişmend- Name adlı eserde kullanılmıştır.


Bâkî ve Dîvânından Seçmeler, 2. Yaşadığımız toplumda kişiler yaşadıkları şehrin isminin nereden geldiğini ve de anlamını. Fakat çoğu şehrin ismi hakkında kesin bir bilgi olmadığı için bilgiler söylenti, efsane , inanış, varsayım. LGİLİ İÇERİKLERYAZARIN DİĞER İÇERİKLERİ . Peki nedir bu Aspava efsanesi ? Bazı yerlerle ilgili efsaneler.


Dip tarihi (prehistorya)ve ilk zamanlarla ilgili efsaneler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar