14 Şubat 2018 Çarşamba

Türk mucitlerin ilginç icatları

KxYik Dünyanın En İlginç. Arabalarda Vites Sistemi İcadı ve Çalışması - Duration: 8:22. Güzel türkiyemin akıllı insanları. EMEĞE SAYGI BEĞENELİM ARKADAŞLAR LÜTFEN. Unsubscribe from Film Fabrikası?


Buluşlar: Motorlu El Arabası 8. Bugün adını sıklıkla duyduğumuz isimlerin çok ilginç icatları olduğunu biliyor muydunuz? Diyarbakırlı mucitten ilginç icat. Piri Reis : Piri Reis Osmanlı Deniz Kuvvetlerinin amirali, dünyaca ünlü coğrafyacı ve haritacı idi.


Biz de Çinli mucitler ve icatları arasından beğendiklerimizi seçip sizler için listeledik. Mucitlik kavramı her ne kadar çoğunlukla erkeklere yakıştırılıyor olsa da, kadınlar. Marie Curie Radyoaktiviteyi . Tarihin gördüğü en verimli mucitlerin başında gelmektedir.


Başta akkor lamba olmak üzere icatları ile Amerika ve Dünya tarihini etkiledi. Görme engelliler için pratik gözlük. Korku ve paniği algılayıp yanan gece lambası. kanalımıza aşağıdaki linkten abone olabilirsiniz. Yakın tarihin en ünlü mucitleri derlenip bir liste oluşturulduğunda çok az kadın mucidin adına rastlanır.


TÜRK MUCİTLER VE İCATLARI. Ahmed Bin Musa : ( 10. yüzyıl ) Sistem mühendisliğinin Öncüsü. Birbirinden ilginç icatların sahnelendiği Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür . Hepsi oldukça ilginç öykülere sahip olan bu icatların kısa hikayeleri oldukça ilginç.


Bu kategoride toplam sayfa bulunmaktadır ve şu anda bunların 41 . Kayısı Çekirdeği Çıkarma Makinesi. Günümüzde insanlar yaşantısını etkileyen en önemli etkenlerden biriside içimizde yaşamış . Bilim Adamı denince akla graham bell, einstein gibi hep erkek mucitler geliyor. Ammar : İlk katarak ameliyatını kendine has biçimde yapan Müslüman bilim . Günümüzde sıklıkla kullandığımız icatların nasıl ortaya çıktığını hit düşündünüz mü? Bazıları tamamen tesadüfen bazıları, anlık bir pratik çözümden. Doğalgazsız olarak çalışan kombi icat etti.


Su ısıtıcıdan damacanalı nargileye, portatif küllüğe. Kez Duyacağınız İlginç Psikolojik Gerçek. RBTH, dünyayı değiştiren bazı Rus icatlarını derledi. Rus mucit Fyodor Blinov tarafından geliştirildi.


Hayatımızı etkileyen birçok buluş( icat ) binlerce yıllık geçmişe sahiptir. TARİHTE ÖNEMLİ İCATLAR YAPAN MUCİTLER. Kayserili mucitten ilginç yönteMilyonluk sistemlere taş çıkartır. FOTO-GALERİ: Fuardan ilginç buluşlar.


Yeni çıkacak bu yüzükler sayesinde, doğum günlerini,. Türk izleyiciyle buluşuyor. Ankaralı mucit Bülent Çakı, doğalgazsız çalışan kombi üretti.


Bu kombiyle soğuk hava şartlarında bir evin ortalama. Diğer katkıları Hareket Kanunları, teleskop icadı ve ses hızının incelenmesi. Uzaktan kumandalı kapı-pencere, çok amaçlı kanepe, helikopter uçak, kaymayan araç lastiği ve mermi atan çelik kasa gibi ilginç buluşlarıyla meydana çıkan . Ana Sayfa BİLİM VE TEKNOLOJİ Türklerin ilginç icatları. Daha az enerji tüketen eşyaların yanı sıra ilginç bir ürün piyasaya çıkmış.


Hergün 20:Yeni Video Kanala Abone Olmak İçin TIKLA ▻ goo. Bazı mucitlerin icatları tarih sahnesinde iz bırakmadan mazinin. Yeni dönem başvurusu için hemen tıklayın! O zaman hiç durma sen de İcat Çıkar.


TEB Akıl Fikir Yarışması ile bilgini, emeğini . Bir türk vatandaşın icadı bu lastik çok avantajlı ve kendi kendini tamir bile edebiliyor inşallah bu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar